Hoppa till innehållet

En kort presentation av Toppbetyget

Årskurser: 1.-3., 4.-6., 7.-9.
Läroämne: geografi, historia, hälsokunskap, livsåskådningskunskaper, modersmål och litteratur, omgivningslära, samhällslära
Produkttyper: Uppgifter

En kort presentation av Toppbetyget åk 1-3

Toppbetyget är en påminnelse om att varje barn är värdefullt och viktigt.  

Ett vanligt skolbetyg talar om hur väl eleven har lärt sig de saker som man har övat under skolåret. Toppbetyget är ett annorlunda betyg. Det baserar sig på konventionen om barnets rättigheter, dvs. barnens egen människorättskonvention, som hjälper oss att dra försorg om barnets trygghet, välmående och människovärde. Till barnets rättigheter hör exempelvis rätt till skolgång, lek och vila, mat och dryck och egna åsikter.   

Betyget räknar upp sådana saker, som varje elev är värd en tia för, oberoende av vitsorden på skolbetyget. 

 

En kort presentation av Toppbetyget åk 4-6

Toppbetyget är en påminnelse om att varje barn och ung person är värdefull och viktig som sitt eget jag.  

Ett vanligt skolbetyg talar om hur väl eleven har lärt sig de saker som man har övat under skolåret. Tians betyg är ett annorlunda betyg. Det baserar sig på FN:s konvention om barnets rättigheter, dvs. en människorättskonvention, som hjälper oss dra försorg om barnens trygghet, välmående och människovärde. Till barnets rättigheter hör exempelvis rätt till skolgång, rätt till hälsovård och rätt att uttrycka sina åsikter.   

Betyget räknat upp sådana saker, som varje elev är värd en tia för, oberoende av vitsorden på skolbetyget. Oberoende av om det egna vitsordet i matematik är sex eller nio, så är varje elev värd en full tia för sitt människovärde och sina mänskliga rättigheter.  

 

En kort presentation av Toppbetyget åk 7-9

Toppbetyget är en påminnelse om att varje ung person är värdefull och viktig som sitt eget jag.  

Ett vanligt skolbetyg talar om hur väl eleven har tillägnat sig de saker som man har studerat och övat under skolåret. Betygsättningen i skolan riktar sig inte på elevernas person eller personliga egenskaper.  

Tians betyg är däremot ett aningen annorlunda betyg. Det baserar sig på FN:s konvention om barnets rättigheter, dvs. en människorättskonvention, som hjälper oss att   dra försorg om barnens och de ungas trygghet, välmående och människovärde. Till barnets rättigheter hör exempelvis rätt att uttrycka sina åsikter, rätt till vila och fritid och rätt att få information.   

Betyget räknar upp sådana saker, som varje ung person är värd en tia för, oberoende av vitsorden på skolbetyget. Oberoende av om det egna vitsordet i matematik är sex eller nio, så är varje elev alltid värd en full tia för sitt människovärde och sina mänskliga rättigheter.  

Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen.