Siirry sisältöön

Metso Outotec tukee UNICEFin työtä Beirutin räjähdysalueella 900 000 eur arvoisella lahjoituksella

Metso Outotec tukee UNICEFin työtä Beirutin lasten hyväksi. Yhtiö lahjoittaa UNICEFille laitteita, joiden avulla räjähdyksen tuhoamien rakennusten ja teiden betonia ja asfalttia saadaan tehokkaasti käsiteltyä ja kierrätettyä. Työ auttaa katastrofialueen jälleenrakentamisessa ja puhtaan veden, sanitaation sekä hygieniapalvelujen tuottamisessa tuhansille lapsille. Lahjoituksen arvo on noin 900 000 euroa.

Uutinen
Beirutin Achrafiehin alueen koulu vaurioitui pahoin räjähdyksessä.© UNICEF/UNI368131/Haidar

– Olemme erittäin kiitollisia Metso Outotecin lahjoituksesta, joka tuo valtavasti apua alueella, joka oli jo ennen räjähdystä kokenut kovia. On elintärkeää, että saamme lapsille ja perheille puhdasta vettä ja sanitaatio- sekä hygieniapalveluja. Likainen vesi voi aiheuttaa monia vakavia sairauksia ja epidemioita samaan aikaan, kun koronatapausten määrä kasvaa voimakkaasti alueella, kertoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola

Metso Outotec lahjoittaa UNICEFille kolme uutta liikuteltavaa Lokotrack® -laitetta. Laitteiden lisäksi Metso Outotec tarjoaa koulutusta ja teknistä tukea niiden käyttöön. Laitteita käytetään alueen raivauksessa räjähdysjätteistä, kuten betonin ja asfaltin murskaamisessa ja seulonnassa. Niitä voidaan käyttää myös kierrätettävän ja uuden kiviaineksen tuotantoon jälleenrakennusta varten. 

 – Kun UNICEF pyysi meiltä lahjoitusta, ymmärsimme että kivenmurskauslaitteemme voivat konkreettisella tavalla auttaa tuhoutunutta aluetta ja sen ihmisiä, sanoo Eeva Sipilä, Metso Outotecin talous- ja rahoitusjohtaja. - Olemme iloisia, että voimme UNICEFin kautta tarjota osaamistamme alueen jälleenrakentamisen käyttöön, ja auttamaan osaltamme valtavassa työssä.

Likaisen veden
aiheuttamien sairauksien riski kasvaa
 

Rakennusten ja infrastruktuurin tuhoutumisella on ollut vakavia vaikutuksia tuhansien lasten elämään Beirutissa. 100 000 lapsen koti tuhoutui joko kokonaan tai osittain elokuun räjähdyksissä.

Samalla tuhoutui sairaaloita, kouluja, ja satojen rakennusten puhtaan veden saanti katkesi. Tämä tapahtui tilanteessa, jossa Libanonin talous ja ruokahuolto olivat jo valmiiksi huonossa kunnossa ja koronapandemia rasittanut terveydenhuollon äärimmilleen.  

– Koronatapausten lisääntyessä on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että lapsilla ja perheillä on käytössään puhdasta vettä. Beirutin tilanne on erittäin huolestuttava, sanoo UNICEFin Libanonin maatoimiston johtaja Yukie Mokuo.

– Kun puhdasta vettä ei ole, kasvaa likaisesta vedestä aiheutuvien sairauksien riski valtavasti ja koronatilanne maassa voi räjähtää.  

UNICEF johtaa työtä
puhtaan veden palauttamiseksi
 

UNICEF ja sen yhteistyökumppanit jatkavat Beirutissa satojen rakennusten liittämistä julkiseen vesijohtojärjestelmään. Puhdas vesi on saatu palautettua 4080 kotitalouteen lähes 21 000 ihmiselle. Yli 4882 vesisäiliötä on asennettu - näistä 111 kolmeen pahasti vaurioituneeseen sairaalaan. Lisäksi UNICEF on jakanut yli 6400 hygienia- ja 840 vauvojenhoitopakkausta alueella. UNICEF johtaa järjestöjen työtä puhtaan veden ja sanitaation palauttamiseksi alueella. Työtä on vielä valtavasti. Tähän sisältyy vesiverkoston vuotojen löytäminen ja yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa niiden korjaamiseksi. 

Lisätietoja:  

Outi Mikkonen, yritysyhteistyön johtaja, Suomen UNICEF ry
Puh. 050 476 9999
[email protected]

 

 

 

Julkaistu 26.11.2020