Siirry sisältöön

UNICEF kumppaneineen rokottaa 150 000 rohingya-lasta Bangladeshissa

Arviolta 60 prosenttia Myanmarista Bangladeshiin paenneista rohingyoista on lapsia.

Uutinen
Suurin osa Bangladeshiin paenneista rohingyoista on lapsia. © UNICEF/UN0120414/Brown

Noin 150 000 alle 15-vuotiaan rohingya-lapsen rokottaminen tuhkarokkoa, vihurirokkoa ja poliota vastaan on alkanut Bangladeshissa. Sunnuntaina alkanut, viikon kestävä rokotuskampanja suoritetaan Bangladeshin hallituksen, UNICEFin ja Maailman terveysjärjestö WHO:n yhteistyöllä.

Yli 410 000 rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä on paennut Myanmarista Bangladeshiin reilun kolmen viikon aikana. Luku kasvaa tuhansilla päivittäin. Paenneista arviolta 60 prosenttia on lapsia.

- Olemme iloisia, että pystyimme aloittamaan rokotuskampanjan näin nopeasti suojellaksemme ihmisiä mahdolliselta tuhkarokkoepidemialta. Työskentelemme (Bangladeshin) terveysministeriön alaisuudessa, mikä mahdollisti kampanjan nopean aloituksen, kommentoi WHO:n Bangladeshin-toimiston johtaja Navaratnasamy Paranietharan.

- Tuhkarokko on erittäin herkästi tarttuva ja vaarallinen tauti katastrofitilanteissa erityisesti lapsille, jotka ovat aliravittuja ja heikkoja. Kun tuhannet lapset pakenevat rajan yli joka päivä, rokottaminen on elintärkeää tautien ehkäisemisessä, sanoo UNICEFin Bangladeshin-toimiston johtaja Edouard Beigbeder.

UNICEF ja WHO toimittavat alueelle pikaisesti lisää apua. UNICEF toimittaa raja-alueelle lisää lääkkeitä ja ruokaa Bangladeshin pääkaupungista Dhakasta ja päävarastoltaan Kööpenhaminasta.

UNICEF tarvitsee ainakin 7,3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 6,1 miljoonaa euroa auttaakseen paenneita ihmisiä seuraavan kolmen kuukauden ajan. Tarvittava summa kasvaa todennäköisesti, kun pakolaisten määrä Myanmarista Bangladeshiin kasvaa.

Julkaistu 20.9.2017