Siirry sisältöön

Kiihtyvä väkivalta uhkaa lapsia Libanonissa

Väkivaltaisuuksissa Libanonissa on viime lokakuun jälkeen kuollut yli 50 lasta.

Uutinen
Äiti kahden lapsen kanssa.
© UNICEF/UNI561759/Choufany

Ainakin 35 lasta kuoli maanantaina hyökkäyksessä Libanoniin. 39 000 lasta on joutunut jättämään kotinsa ja etsimään turvaa muualta. Kodeistaan paenneet lapset tarvitsevat kiireisesti suojaa ja humanitaarista apua.

Libanonin lasten hyvinvointia on haastanut jo pitkään maan taloudellinen ja poliittinen kriisi. Konflikti on heikentänyt peruspalveluiden, kuten terveydenhuollon ja koulutuksen saatavuutta. Nyt kiihtyvät hyökkäykset ovat erityisen huolestuttavat maan jo valmiiksi ylikuormitetuille sairaaloille.

UNICEF on paikan päällä Libanonissa ja tukee sairaaloiden valmiutta vastaanottaa loukkaantuneita potilaita sekä huolehtii kotinsa jättäneiden perheiden perustarpeista.

Kodistaan paenneille lapsille jaetaan ruokaa, vettä ja muita perustarpeita kuten patjoja ja hygieniatarvikkeita. Sairaaloihin on jo toimitettu 100 tonnia lääkkeitä ja muita tarvikkeita, lisää on tulossa tällä viikolla.

Lapset ovat vaarassa jatkuvien hyökkäyksien, pakolaisuuden ja ylikuormittuneiden sairaaloiden vuoksi. Konfliktin jatkuminen olisi katastrofi Libanonin lapsille. UNICEF on suojellut ja tukenut Libanonin lapsia 76 vuotta ja on valmiudessa vastaamaan tähän kiihtyvään kriisiin.

UNICEF vaatii kiireellisesti rauhoittamaan tilanteen ja kaikkia osapuolia noudattamaan kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaisia velvoitteitaan suojella siviilejä, humanitaarisia avustustyöntekijöitä, terveydenhuollon henkilökuntaa ja siivili-infrastruktuuria.

Lahjoita hätäapuun

Julkaistu25.9.2024