Siirry sisältöön

Suomalaisyritykset tukevat myös jouluna lapsia kriisialueilla

Suomalaisyritykset ovat tukeneet UNICEFin työtä kriisialueilla vuosikymmenien ajan. Oli sitten kyseessä maanjäristys Turkissa ja Syyriassa, sota Ukrainassa tai Gazassa, suomalaisyritykset ovat voineet luottaa siihen, että UNICEF vie avun perille hädässä oleville lapsille ja perheille.

Essi Pekkala-Jokinen Artikkeli
Kaksi punapipoista lasta pitelevät UNICEFin lahjoitustavarasäkkiä.
Iulia ja Nikole Mykolajivin kaupungista Ukarainasta iloitsevat UNICEFilta saamistaan uusista vaatteista ja hygieniatarvikkeista. 
© UNICEF/UN0837208/Tapes

Nordic Investment Bank on tukenut vahvasti UNICEFin hätäaputyötä Ukrainassa.

– Käynnistimme henkilökuntamme keskuudessa varainkeruun UNICEFin hätäaputoimien tukemiseksi heti sodan alettua. UNICEFin hätäapu nähtiin nopeana ja tehokkaana tapana tarjota kiireellistä apua ukrainalaisille lapsille. Myös viimeisimmällä joululahjoituksellamme olemme halunneet auttaa erityisesti Ukrainan lapsia ja heidän perheitään, kertoo Nordic Investment Bankin viestinnän asiantuntija Iiris Anttalainen.

”Lahjoittamalla UNICEFille voimme luottaa, että apu saavuttaa sitä tarvitsevat”

Joulu on perinteisesti monelle yritykselle aika tehdä joululahjoitus hyvään tarkoitukseen. UNICEFin saamat yritysten joululahjoitukset Ukrainan lasten hyväksi tehtävään työhön auttoivat lisäämään apua merkittävästi. Hätäavun lisäksi UNICEF pystyi mm. korjaamaan tuhoutuneita vesijärjestelmiä sekä vaurioituneita kouluja ja tuottamaan oppimateriaaleja niin etä- kuin lähiopetukseenkin.

Tänä vuonna yritysten on mahdollista suunnata joululahjoituksensa myös Gazan lapsille. Alueen äärimmäisen vaikeasta tilanteesta huolimatta UNICEF on toimittanut alueelle lääkkeitä ja lääkintätarvikkeita, puhdasta vettä ja vedenpuhdistustabletteja, jakanut vakavasti aliravituille lapsille lääkinnällistä maapähkinätahnaa ja psykososiaalista tukea.

– Tuemme UNICEFia, koska haluamme nähdä maailman, jossa lapset kasvavat turvassa väkivallalta, sodalta ja nälältä. UNICEFin missio on linjassa yritysarvojemme kanssa, ja olemmekin tukenut UNICEFia vuosittaisilla joululahjoituksilla vuodesta 2006 lähtien, kertoo Anttalainen. 

 

Tee yrityksen joululahjoitus


”UNICEFin joulumateriaaleilla osoitamme tukemme työlle lasten hyväksi”

Suomen UNICEF ohjaa yritysten tämän vuoden joululahjoitukset lahjoittajien toiveiden mukaisesti joko hätäaputyöhön Ukrainan tai Gazan lasten hyväksi tai UNICEFin Lastenrahaston pitkäjänteiseen työhön lasten ja nuorten hyvän tulevaisuuden eteen.

Joululahjoitukseen voi lahjoittaa minkä tahansa summan. Jokainen lahjoitus on tärkeä ja arvokas. Yli 600 euron lahjoituksella yritykset saavat käyttöönsä jouluisen materiaalipaketin, jonka avulla voi helposti ja kauniilla tavalla viestiä joulunajan lahjoituksesta sidosryhmille joulutoivotusten kanssa.

– Olemme hyödyntäneet UNICEFin joulumateriaaleja, erityisesti sähköistä joulukorttia, jota olemme lähettäneet asiakkaille, sijoittajille ja muille yhteistyökumppaneille. UNICEFin sähköisen joulukortin myötä osoitamme tukevamme UNICEFin tärkeää työtä lasten hyväksi, sanoo Anttalainen.

 

Tee yrityksen joulahjoitus

 

Julkaistu10.10.2024